Dacă vine și la noi coronavirusul? Sunteți pregătiți pentru carantină?

 • 26 ianuarie 2020

Nu știu ce să zic cu virusul vieții. Șansele sunt să ajungă și pe la noi. ISU n-are un ghid și pentru asta pe fiipregătit.ro, așa că mă arunc eu la prespuneri și idei. Hai să zicem că vine și la noi și orașul în care suntem se închide. Nu mai avem voie să ieșim pe stradă, supermarketurile nu au cum să primească marfă, alimentele se dau cu porția de către armată (dacă se dau), statul român ridică din umeri ca de obicei.

Articolul ăsta e mai vechi, dar el conține toate elementele de bază pentru pregătiri. Articolul ăsta e pentru cei care se tem că se va lua curentul. Articolul ăsta e pentru cei care nu vor să tremure de frig.

Un pic de paranoia nu strică. Nu multă, nu panică, un pic de paranoia și un pic de pregătire. Nu provizii pentru 2 luni, dar niște biscuiți, niște conserve, niște sticle de apă, niște chestii la congelator, un radio de 30 lei pe baterii. Minimul. Chestii cu care poți trăi câteva zile, dacă e nevoie, și pe care le mănânci oricum, indiferent de situație.

Nu puneți bază pe stat. Sigur, la impozitele pe care le plătim, ar trebui să ne ajute, dar e de preferat să ne așteptăm că nu o va face și să ne pregătim noi pentru noi, nu să așteptăm ajutor. 

Tags:

Related posts:

5 Comments

 1. Stefan · 29 ianuarie 2020

  Nu înțeleg de ce nu promovezi mai tare conținutul de aici. Am găsit informații extrem de utile și le-am pus și în practică. Pe scurt: mulțumesc!

 2. roprepper · 29 ianuarie 2020

  domnul fie cu tine.

 3. Gabriel Ursan · 30 ianuarie 2020

  Las comentariul asta doar ca sa ma abonez :)

 4. Qweek tech – 01 Februarie 2020 - The Gadgetist · 1 februarie 2020

  […] Companiile aeriene americane au suspendat temporar zborurile către China din cauza epidemiei cu coronavirus. Aveam și eu un zbor în martie în Shanghai, dar a picat. Eu m-am pregătit de apocalipsă cu niște măști dintr-acestea. Le-am luat cu 15 lei, iar între timp prețul a crescut la 56 de lei. În China farmaciile au primit amenzi mari pentru asftel de speculă. Îți mai recomand să citești și acest ghid de supraviețuire. […]

 5. Gabriela-Mihaela Diac · 19 februarie 2020

  Asemenea, doresc să mă abonez, mulțumesc

Leave a reply