Siguranță pentru femei – tactici

  • 28 iulie 2019

Știu. Știu că e greu, știu că sunt căpoase și că multe consideră un spray cu piper sau un mic briceag în geantă o prostie, dar în lumina recentelor evenimente, nu strică un pic de discuție pe tema asta.

Prima idee este să nu le putem în situația de a fi atacate. Asta înseamnă evitat pe cât posibil să circule singure noaptea sau prin zone dubioase/izolate. Da, știu că e deranj să te duci după ea sau ea se crede femeie puternică și independentă, dar nu e chiar așa. Deloc. Aveam la bloc o vecină care a fost atacată într-o noapte, nu era deloc pirpirie sau neajutorată, dar tipul care a sărit pe ea era mare, i-a dat doi pumni în față și a lăsat-o lată, apoi a fugit cu geanta (era pe vremea când salariile se dădeau cash). Pentru că…

Niciodată un atacator nu va alege femei pe care nu e sigur că le poate domina. N-o să aleagă o tipă care pare că are ceva mușchi pe ea sau care pare că poate fugi repede. O să aleagă femeia pe tocuri, femeia mică de statură, femeie slabă, eventual femeia speriată.

A doua idee este înarmarea. Un spray cu piper e 30 lei, un breloc tip box la fel. I-am arătat soției ce poate face un jet de la un spray cu piper pe o matahală de +100kg și de atunci poartă mereu unul în geantă. Mai bine să îl ai și să nu ai nevoie de el decât să nu îl ai.

A treia este un curs de autoapărare. Pentru că de prea puține ori femeile ascultă când e vorba să le spună soții de situații de genul ăsta, iar un instructor poate avea mai mult succes decât un soț sau un prieten.

A patra și ultima este atenția la mediul înconjurător. Asta e dureroasă și frecventă. Femeile nu se uită pe unde merg pentru că nu le pasă și apoi se întreabă de ce s-au împiedicat sau de ce le-a furat cineva poșeta. Atacatorul s-a uitat la ea 10 minute, a văzut că e cu capul în nori sau cu nasul în telefon și a acționat. Siguranța vine din a ști ce e în jurul tău.

Tags:

Related posts:

4 Comments

  1. Nona · 30 iulie 2019

    Sunt femeie si iti multumesc :) Mi-ar placea sa scrii articole mai des aici. Am implementat din sfaturile tale pentru pregatiri de bun simt. Mai avem pana sa bifam tot de pe lista, dar ne straduim.

  2. roprepper · 30 iulie 2019

    din păcate, nu există prea mult conținut nou și nu vreau să mă repet sau să rescriu aceleași idei.

Leave a reply