Diferența dintre șosete de lână și șosete de bumbac

 • 29 ianuarie 2018

Iertați-mă că nu știam asta până acum, dar învăț.

Am făcut zilele astea niște drumuri, m-am uitat pe prognoza meteo, urmau să fie temperaturi între 4 și -10. Am plecat de la -10 cu niște șosete de lână clasice în picioare, cu ghetele mele Salomon Quest Winter cu Thinsulate. Mașină, avion, n-am simțit cine știe ce. După care am ajuns la +4 și am schimbat pe niște șosete Trespass, care erau 70% bumbac. După câteva ore, picioarele îmi transpiraseră și înghețaseră și ele puțeau. Am pus în loc niște șosete Mund cu 70% lână și parcă pusesem picioarele pe calorifer. După ore bune de purtat, în afară de a-mi fi cald și prea cald pentru vremea de afară, nimic. Nici o transpirație, nici o umezeală, nimic.

Da, OK, șosetele de lână sunt mai scumpe, dar merită.

Tags:

Related posts:

4 Comments

 1. VON · 29 ianuarie 2018

  Contează mult şi încălțămintea! Eu am o pereche de Salomon Mudstone GTX (GTX – membrană GoreTex), destul de fragili în aparență dar care sunt la a doua iarnă purtați cu şosete Hanes (bumbac+poliester+elastan) şi pe ploaie şi pe zăpadă şi pe soare în august … şi nu am avut nici o problemă. Au eliminat destul de bine umezeala/transpirația şi miros la fel de bine ca atunci când i-am scos din cutie. Apoi … depinde şi de purtător dar asta e o altă poveste! Oricum, keep up the good work!

 2. Tudor · 29 ianuarie 2018

  Cred ca ar fi util sa punem si modelul de sosete Mund la care a fost facuta poza. Poate unii cititori o sa-si doreasca si ei:

  https://www.mundsocks.com/en/socks/invierno/makalu

  Sunt curios cum se potrivesc ca marime? Nu de alta dar eu in iarna am achizitionat sosetele urmatoare de la S-Karp:
  https://www.s-karp.com/sosete-s-karp-ascent-gri

  Ele seamana ca 2 picaturi de apa cu urmatoarele sosete Mund:
  https://www.mundsocks.com/en/socks/invierno/altai

  Faptul ca ambele sunt produse in Spania nu face decat sa fie ultima piesa din puzzle ca ele tot de Mund is produse, dar cei de la S-Karp au cerut logoul lor pe ele. Divaghez.

  Ideea este ca marimea 46-49…abia imi incape mie piciorul marime 46. Asa ca de-asta intrebam. Poate e un “bug” al acestui model de la Mund in timp ce celelalte sunt OK ca potrivire. Sau sunt toate usor supradimensionate pe eticheta :)

 3. pvladc · 31 ianuarie 2018

  gasesti la Decathlon si bluze de piele de/cu lana. eu am zis ca la anul numai din astea port si le arunc pe alea de bumbac.

 4. Claudiu · 18 februarie 2018

  Acum 2 ani am auzit ceva de șosete cu fir de argint. Mi-am luat din Decathlon și prima purtare pe munte (cam 8 ore de mers) mi-a asigurat 3 straturi de bășici, fiecare echivalând cu o săptămână de stat acasă.
  Nu am cedat și mi-am luat de lână de la Himalaya Brașov, groase, le-am privit cu neîncredere. După prima purtare nu am mai utilizat altceva. Nu miros, nu mi-e frig sau cald la picioare (sunt genu care transpiră abundent), rezistă bine la apă sau zăpadă.
  Cele 2 modele utilizate sunt:
  https://www.himalayabrasov.ro/sosete-wsb
  https://www.himalayabrasov.ro/swn
  De vreun an utilizez și lenjerie de corp (maieu sau bluză de corp) din lână. Atât pe munte cât și la badminton este excelentă: reține transpirația, înlătură senzația de frig, nu mai miroși. Atenție pe munte, dacă ai și rucsac, mai e nevoie de un strat deasupra (tricou, flece, geacă, etc) pt că purtată singură se strică rapid (scămoșat, tocit).
  Produsele din lână le-am luat de la https://merino-shop.ro/ro/
  Precizare pt mărimi dacă vă luați ceva pe corp e mai bine să fie mai strâns. Nu am încercat lenjerie intimă sau colanți.

Leave a reply