Pregătire mașină pentru iarnă

  • 24 octombrie 2016

Pentru că anotimpul rece se apropie și deja temperaturile ating dimineața valori de 3-5 grade, m-am gândit la pus cap la cap un kit de iarnă pentru mașină.

Primul lucru: dacă vedeți două dimineți cu 5 grade pe termometrul din bord, schimbați-vă urgent anvelopele de vară. Nu așteptați să dea zăpadă ca să stați câteva ore la coadă cu toți speriații. Faceți-o din timp.

Al doilea: prin magazine a apărut deja lichidul de parbriz -20. Luați și turnați peste cel existent, încercând ca, în decurs de câteva săptămâni, să îl consumați pe tot cel de vară.

Al treilea: dacă ieșiți din oraș, faceți plinul, chiar dacă mergeți la 20 sau 50km distanță.

Categoria dotări auto:

  1. Lichid de parbriz -20 sau -40 grade. Îl prefer pe cel de -40, dar dacă nu îl găsesc, iau ce prind. Preț: 10-30 lei.
  2. Lopată de metal. Puteți lua orice, de la cele cu coada pliabilă la cele militare. Nu vă pierdeți vremea cu lopeți de plastic, se vor rupe când vă e lumea mai dragă. Eu o am pe asta de ani buni. Schema cu coada de lemn e așa: o puteți scurta ca să încapă mai bine în mașină, ceea ce cu una cu coadă de metal nu prea puteți face.
  3. Perie de zăpadă și racletă cu mâner de burete. Dacă vă uitați mănușile acasă, să nu vă înghețe mâna pe ea. Și, la fel, buretele ăla de pe mâner vă ajută la treabă. Eu am așa ceva.
  4. Spray dezghețare. De obicei, după ce pornesc mașina, ies și dau cu el ca să spargă gheața de pe geamuri mai repede. 12 lei.
  5. Chingă de tractare. Să țină 5 tone, chiar dacă nu voi tracta niciodată o mașină de asemenea tonaj.
  6. Sare. 3Kg, că e ieftină.
  7. Lanțuri auto sau șoricei. Lanțurile sunt pentru scandal, șoriceii sunt ceva rapid de legat de roți pentru o minimă aderență. Cum se folosesc vedeți aici. O altă soluție bună este cordelina între 1-3mm grosime. Veți avea nevoie de un cuțit pentru a o tăia.

Categoria utile:

  1. Mănuși de rezervă. O pereche de mănuși ieftine, de tipul ăsta, care se găsesc la orice magazin de bricolaj sau la hipermarketuri de câțiva ani când vine iarna.
  2. Mâncare. De obicei uscată (biscuiți, batoane) sau ciocolată. Fiind frig, nu se înmoaie.
  3. Apă. Minim 2 litri, dacă plec la drum 5 litri.
  4. Pătură. O țin mereu în mașină, iarna pentru urgențe, în rest pentru picnic.
  5. Lanternă frontală (e bună pentru lucrări pe lângă mașină noaptea).

Conduceți cu grijă!

Versiunea video aici:

masina-iarna

Tags:

Related posts:

2 Comments

  1. Pregătiri de iarnă pentru căldura personală - pregătiri de supraviețuire · 13 noiembrie 2016

    […] anunțau ca va ninge în acest weekend au apărut de cel puțin 4-5 zile. Am tratat deja problema pregătirii mașinii pentru sezonul rece, acum e momentul să vorbim despre […]

  2. Doru · 24 decembrie 2018

    Cred ca sacul de dormit nu trebuie sa lipseasca .

Leave a reply