Viteza de reacție

 • 7 februarie 2019

Şimleu Silvaniei, județul Sălaj. Un mistreț atacă două persoane pe stradă.

Doamna e foarte rapidă pentru vârsta ei, doar că a judecat greșit situația. Puneți-vă în locul ei. Cum ați fi reacționat? În ce parte ați fi fugit? Dacă aveați un copil cu voi? Credeți că mistrețul a atacat-o pentru că a văzut-o fugind?

Tags:

Related posts:

14 Comments

 1. M. · 7 februarie 2019

  Probabil făceam la fel. Greu de spus. Poate nu fugeam, asta am învățat-o de la câinii maidanezi, dacă stai pe loc ai șanse să scapi nemușcat. În pădure te aștepți la așa ceva și cauți măcar inconștient cum să ieși cu bine din astfel de scenarii, ai un băț în mână, tot timpul știi care e cel mai apropiat copac în care te poți cățăra etc. În oraș te blochezi din cauza ineditului situației. Prima oară, că apoi umbli cu toporișca la brâu și glonțul pe țeavă. Și cu pârlitorul pe gaz aprins, pentru o slană bună…
  Cu un copil situația se complică rău. Merg la sacrificiu, îi trec în față și îl apăr cum pot și cu ce pot.

 2. mIKE · 7 februarie 2019

  eu m-as fi ascuns dupa masina, nu as fi fugit in camp liber

 3. alextje · 7 februarie 2019

  Femeia aia a ales, dpmdv, cea mai buna solutie pe care a gasit-o. Mistretul, din cate imi dau eu seama, a avut tendinta sa o ia spre sosea prin gangul dintre cei doi boscheti, dar s-a intors si a alergat pe langa cladire spre usa unde a intrat femeia. Oricum, in spatiu deschis, cred ca te prindea bestia. Iar pe femeia aia nici nu o vad sa zboare pe o masina, indiferent de adrenalina pe care a avut-o. :D

 4. Mahorcu · 7 februarie 2019

  Mistretul se indrepta clar spre ea cand ea l-a vazut; a atacat-o pe ea pentru ca avea geaca rosie.
  In situatii ca in clipul asta, cele mai mari sanse sa scapi le ai daca poti sa te urci PE o masina.
  Iar sa-i dai mistretului ceva de ros (cum a fost in cazul asta poseta femeii, desi cel mai probabil ea doar a scapat-o), te poate ajuta sa castigi 1-2 secunde pretioase.

 5. Remington Steele · 7 februarie 2019

  Pe mașină. Dacă e și copilul, îl sui pe mașină, apoi ma învârt în jurul mașinii

 6. conspicuous · 7 februarie 2019

  in padure m am intalnit cu multi porci de marimea aia , ori singuri ori in turma , toti au plecat mai departe , probabil ca in oras reactionam haotic.

 7. Octavian · 8 februarie 2019

  Greu de spus. Ca prima reactie asi fi folosit unul dintre autoturismele parcate ca scut.
  Miatretul nu a atacat pe considerentul ca femeia a fugit ( raportat la alegerea facuta, eu nu prea sunt de acord cum a procedat, totusi reactia a fost rapida…… dar daca mistretul ar fi reusit sa patrunda in magazin ????? Se isca in adevarat carnagiu ) , din contra , datorita situatiei, timpului si locul , in mintea misretului a aparut instinctul de supravietuire si…… a atacat. Pur si simplu sa simtit incoltit ( neavand sansa de scapare ) si a atacat.
  Raportat la situatia in care esti pus in fapt si ai si un copil cu tine , lucrul se complica cu mult peste asteptari. Sincer nu as putea da un raspuns plauzibil si pertinent. Totul se rezuma la factori si mediul inconjurator ( scenariile pot diferii , ca de altfel si actiunea )

 8. VPX · 10 februarie 2019

  In primul rand, aia din Simleu sunt invatati cu mistretii si vulpile.Cu vulpile ca-i Virgil Ardelean din Pericei, iar cu mistretii ca misuna prin zona cu zecile.Ultima data cand am fost pe acolo era sa calc o scroafa cu purceii dupa ea.
  Cred ca de mistreti mi-i cel mai frica. Mai frica ca de urs.Un mascul mare te sfarteca tot, si-s tampite animale, actioneaza ilogic.
  Din cauza asta e ideal sa ai ceva la tine, briceag sau altceva.Ca poate-i dai o lama-n ochi, poate nu, dar daca nu ai mai degraba nu ii dai.
  Pe un munte odata, m-am trezit inconjurat de caini de la o stana.Am scos bricegele si n-am gandit ca doi belesc si eu pana ma musca. N-au sarit.Apoi am scos 2 eugenii, s-am starnit un razboi civil intre caini. Am plecat fluierand…
  E bine sa fii pregatit.

 9. VPX · 10 februarie 2019

  Si inca ceva tare important : o aparare reusita, indiferent de factori, consta intr-o reactie lucida si rapida, in proportie de cel putin 50%.

 10. VPX · 10 februarie 2019

  Si bucurestenii se plang de caini…

 11. roprepper · 10 februarie 2019

  o aparare reusita, indiferent de factori, consta intr-o reactie lucida si rapida, in proportie de cel putin 50%.

  nu poți să ai o reacție rapidă și lucidă dacă nu te-ai gândit niciodată la scenariul ăsta. e mai ușor să caști gura la capatos decât să citești o știre despre cum mistreții și urșii atacă la tine în oraș și să te gândești ce ai face dacă ai da nas in nas cu unul.

 12. Iugas · 13 februarie 2019

  Cum ați fi reacționat? În ce parte ați fi fugit?

  As fi fugit probabil catre masini si m-as fi urcat pe careva.

  Daca nu-i cadea poseta cred ca mistretul apuca sa intre in magazin dupa ea.
  Cred ar fi facut-o sarmale…

  https://www.youtube.com/watch?v=tHCXKB_Q5OE

 13. Sinziana Enescu · 21 februarie 2019

  Abonare

Leave a reply