Ce mă costă să mă pregătesc?

 • 23 septembrie 2017

A fost dată o informare meteo care spune că va fi o iarnă grea. Teoretic, știam asta, dacă vara e foarte călduroasă, iarna e foarte friguroasă.

Dar nu despre asta voiam să spun două vorbe, ci despre cum au refuzat românii imediat informația. N-are cum, nu știu ăștia de la meteo nimic și tot felul de pseudo argumente.

Dar întrebarea mea e simplă: ce mă costă să mă pregătesc? Să pun o pereche de mănuși, 3 kg de sare, doi litri de apă și ceva mâncare în portbagajul mașinii. Să țin niște mâncare uscată în casă. Să am o lanternă în casă și una în mașină. Nu vorbim de câteva mii de euro aici, ci de minime pregătiri, cu câteva lucruri care nu (se) strică. Câteva sute de lei, în cazuri extreme (50 lei frontala, 5 lei sarea, mâncare după gust și dorință).

Dar e mai simplu să arăți cu degetul și să refuzi. Mereu a fost. Îi vedeți pe cei care refuză să se informeze și să se pregătească la știri. Nu vine mașina de pâine două zile și mor de foame.

 

Tags:

Related posts:

6 Comments

 1. Misu · 24 septembrie 2017

  Faci un ghid cap-coada cu chestii pe care si le pot cumpara cei care n-au absolut nici o chestie de supravietuire? Eu, de exemplu, n-am nimic din domeniul asta in casa. Nici nu stiu de unde sa incep cu achizitiile si unde sa termin. Nu vreau sa cheltui prea multi bani caci nu ma pregatesc de WW3 ci doar de cateva saptamani de viscol. Ma poti ajuta?

 2. roprepper · 24 septembrie 2017

  un kit mai mare de iarnă pentru mașină aici https://www.youtube.com/watch?v=w3KCzWoB5XE

 3. alunelu · 2 octombrie 2017

  Daca las lanterna in masina rezista la ger? Ma gandesc la acumulator, ca nu am garaj.
  La fel, apa in portbagaj ingheata peste noapte cand sunt -20.

 4. roprepper · 2 noiembrie 2017

  dacă o pui in cotieră, e posibil să reziste. a mea, varta aia simplă de 47 lei, nu a făcut probleme după un -20 noaptea.

  testez acum o idee în care țin niște baterii 2-3 luni învelite în folie de aluminiu ca să văd dacă se descarcă.

Leave a reply