Observații după primele două sezoane din „Alone”

  • 5 ianuarie 2017

Este un reality show care rulează acum pe History Channel și care pune 10 oameni într-o pădure și îi lasă singuri ca să supraviețuiască. Majoritatea sunt experți în supraviețuire, cel puțin teoretic, au canale de youtube, am urmărit și explicațiile lor de după show. A ajuns acum la sezonul 3. Detalii despre serial aici.

Câteva observații după primele două sezoane, pentru că suntem pe un blog de pregătiri de supraviețuire:

  1. câțiva dintre ei și-au făcut prima tabără aiurea, fără să aibă apă în apropiere, materiale de construcție sau teren favorabil. abia în a treia zi au început să plece din zonele neplăcute.
  2. în prezența urșilor, lupilor și pumelor, nu am văzut pe nici unul să pună mâna să facă niște sulițe sau țepușe sau ceva. „mă apăr cu cuțitul” și „sper să nu mă atace”.
  3. toți au paracord de camuflaj, nici unul ceva în culori țipătoare pentru unelte (unul dintre ei a pierdu amnarul, care era negru și legat cu paracord negru). greșeala asta continuă și după primul sezon, ceea ce e pur și simplu stupid. primul lucru după ce am văzut faza aia a fost să îmi schimb paracordul negru cu unul roșu la amnar și cuțit.
  4. unul a început să plângă spre final că mă-sa are cancer și că e în fază terminală și că trebuie să o vadă. bitch, please, avea cancer când ai plecat, dacă îți păsa așa mult nu te duceai!
  5. am văzut foarte multe topoare mari. da, știu că au număr limitat de unelte pe care le pot lua cu ei, dar aceiași oameni aveau și fierăstraie, deci alegerea unui topor mare cu gândul că tai copaci cu el a fost una stupidă. ai deja un fierăstrău pentru tăiat lemne, ai nevoie de un topor mic, pentru procesat lemnul, ceva Husqvarna Hatchet sau Fiskars X7, care să fie ușor și să nu te obosească.
  6. am văzut foarte puține mănuși de lucru, chiar dacă unii le aveau, puțini le foloseau și nu înțeleg de ce, pentru că mâinile trebuie protejate.
  7. mi-a plăcut mult tipa care a zis că eliberează peștele prins azi, pentru că mai are din peștele de ieri și n-are rost să îl irosească.
  8. nu am văzut prea multe structuri construite simetric. aveau 20m de paracord, puteau să o împartă în 10 și să ia măsura pentru un băț de 2 metri, ca să aibă o unitate de măsură.  eu tai paracordul pe care îl pun la cuțitul cu care ies la dimensiune (uneori 1m, alteori 50cm) fix pentru a avea o unitate de măsură.
  9. de fiecare dată au rămas oameni care se simțeau bine în pielea lor, care cântau, se amuzau, făceau glume. dar tot genul ăsta de oameni au și plecat primii, pentru că unii dintre ei nu suportau singurătatea.

Sezonul 3 rulează acum în SUA. Sunt mai multe femei, au schimbat locația, e la fel de captivant.

Ideea generală rămâne: oricât de multe știi și oricât de mult ai fi pregătit, viața îți scoate în cale obstacole neașteptate, la care reacționezi diferit decât ai fost pregătit. Când ți-e foame, creierul începe să facă greșeli.

Tags:

Related posts:

4 Comments

  1. Sergiu · 1 februarie 2017

    Ce se face acolo este un test de rezistenta individuala, fizica SI mentala (gen cel efectuat de astronauti pentru misiuni de lunga durata in spatii restranse), cu deosebirea ca respectivii nu sunt special pregatiti pentru asa ceva. Nu elaborez scopul pentru care se testeaza limitele in natura unor oameni mai mult sau mai putin molesiti de civilizatie. Cred ca, pentru situatia descrisa, mai util e primitive technology: https://www.youtube.com/results?search_query=primitive+technology

  2. Radu · 9 februarie 2017

    Interesant serialul, dar am vazut si eu ca sunt unii care desi au zeci de ani de experienta fac niste greseli fundamentale. Era unul care a baut apa nefiarta dintr-un parau si bineinteles ca l-au luat durerile de burta si a trebuie sa plece…

  3. roprepper · 9 februarie 2017

    foamea te face să faci greșeli.

  4. radhacross · 25 decembrie 2018

    Ansamblul celor 3”f” – un alt chip al lui 666 – care se condiționează și potențează reciproc este dușmanul principal în asemenea situații – foamea,frigul,frica.

Leave a reply