Erați pregățiți?

 • 28 octombrie 2018

Mă uit cu mirare (și un pic de groază) la mișto-urile de după cutremur. 5 nu e mult, au mai fost cutremure de 5 în România, nu au fost pagube, de asta oamenii nu le iau în seamă și glumesc pe tema asta în loc să facă ceea ce e normal, să verifice dacă lucrurile sunt în ordine, dacă mai pot schimba ceva prin casă pentru ca, în caz de un cutremur mai puternic, să nu cadă casa pe ei.

Eu am făcut asta. Inspectat cameră cu cameră, nimic care ar putea cade și provoca pagube. Vedem la testul real dacă am gândit bine.

Related posts:

5 Comments

 1. boemul · 29 octombrie 2018

  tot ce ar putea cădea la mine este rucsacul pentru fugit rapid în caz de ceva. îl ţin pe dulap lângă uşa de la intrare :)

 2. roprepper · 30 octombrie 2018

  legat cu lanț și lacăt, da? :D

 3. Noni · 31 octombrie 2018

  Am inspectat camerele. Trebuie asigurat TV-ul. Am desemnat loc de ‘adapost’ langa care am pregatit cate ceva de supravieture (apa, trusa de prim ajutor, un fluier, lanterna frontala, baterii) si am pus si in noptiere (lanterna, baterii, apa, fluier). Telefoanele incarcate tot timpul pe noptiere. Mai avem de cumparat chestii, cate ceva in fiecare luna. Multumim de reminder!

 4. bazu · 5 noiembrie 2018

  aseara schimbam un bec si mi-am dat seama ca corpul de iluminat de pe hol, in caz de huta-huta, isi poate lansa partea de sticla in capul cuiva. Distanta de la care ar putea sa cada nu e mare pt un adult, dar pt un copil ar putea fi o problema. Si nici cioburile nu sunt o chestie buna de luat prin ciorapi.

 5. Haivas · 14 noiembrie 2018

  În camera mea n-are ce să cadă. Aveam o mizerie de dulap/șifonier de pal, de care am scăpat și l-am înlocuit cu altă mizerie diy din lemn care e prins în dușumea și în tavan (căpriorii de la acoperiș). În rest am un pat și 2 noptiere. La copii în cameră e un mobilier mic cu sertare pt haine, un birou, 2 scaune. În living masa și colțarul, TV ar putea să cadă, dar e aproape de sol, nu rănește pe nimeni. Și eventual frigiderul, dacă ar cădea s-ar propti în mobila din fața lui, spațiul acolo fiind îngust. În afară de casa propriu-zisă, n-are ce să cadă peste noi a.î. să ne rănească sau să ne omoare.https://haivas.ro/wp-content/uploads//11/20181025_1930151-e1542180870732.jpg

Leave a reply