Minime exerciții fizice

  • 29 noiembrie 2016

Știți placa: nu am timp, nu am unde, nu am cum, nu, nu, nu.

Să trecem peste asta. Genul asta de oameni nu sunt parteneri de discuție, deci nu merită să ne pierdem timpul cu ei.  Mă adresez celor care vor să facă un minim de mișcare în fiecare zi, lor le prezint 3 exerciții fizice simple:

  1. Mersul pe jos. Banalul mers pe jos. Hai să nu luăm autobuzul când avem două stații de mers pe jos până la destinație (fie casă, serviciu sau altceva). Scopul final este parcurgerea distanței de acasă la serviciu pe jos. Nu trebuie să o faceți zilnic, trebuie doar să știți ce distanță aveți de parcurs, ce rute puteți lua și cât durează să ajungeți dintr-un punct în altul.
  2. Genuflexiuni. Eu le fac dimineața când păzesc ibricul de cafea. Serii de câte 20, uneori 2, alteori 3 serii. Repet mișcarea și înainte de a face dușul de dimineață și uneori și seara. Nu exagerez.
  3. Săritul coardei. La fel, serii de câte 100. O coardă costă 7 lei sau puteți improviza una dintr-o bucată de cordelină de 3 metri, cum vedeți mai jos. Două sau trei serii dimineața, două sau trei serii seara.

Nu e greu, e nevoie doar de un pic de voință.

 

cordelina

Tags:

Related posts:

Leave a reply