Diferența dintre un prepper american și unul european

  • 26 octombrie 2016

Dacă vă uitați pe YouTube, vedeți mulți prepperi americani și cum pun foarte mult accent pe echipament și pe situații care nu se întâmplă în Europa. Nu zic că nu e posibil, dar la noi localitățile sunt mai apropiate, la fel și spatiul dintre case/blocuri. Sunt puțini care muncesc la 50km de casă și care trebuie să se gândească la o situație în care trebuie să ajungă de la muncă acasă.

La fel, mall-urile sunt apropiate de oraș sau chiar în oraș. Și drumurile sunt un pic mai circulate.

Nu zic că e inutil să purtăm un briceag mic în buzunar sau să avem măcar o idee generală de unde ne aflăm, ci că șansele să rămânem blocați undeva departe sunt mai mici.

Dar, ce e de învățat de la americani: ei au mentalitatea pregătirilor, pentru că s-au lovit mai des de această problemă. La ei se ia mai des curentul, vin tornade mai des, li se strică mașinile mai des în mijlocul nicăieriului decât nouă. Am făcut o excursie de o zi în Death Valley cu niște prieteni locali, oamenii aveau în portbagaj 20 litri de apă. Nu exagerez. S-au gândit la 4 adulți, dacă moare mașina și trebuie să stăm acolo o noapte, să avem apă destulă. De frig mai treci, te încui în mașină și ții motorul pornit cât se poate, dar apa e vitală.

 

preg-4

Tags:

Related posts:

1 Comment

  1. Ovidiu · 6 februarie 2018

    Daca la americani se ia lumina mai des ca la noi… visati puternic. Marele Les Stroud vine in Transilvania dupa 35+ ani de survival si aproape crapa pe Fagaras. Mda. Ce sa zic? Prepper american. Pardon! Canadian

Leave a reply