De ce trebuie să fim atenți în jur

  • 27 noiembrie 2016

Pentru că nu toți oamenii sunt ca noi. Unii au probleme, alții mor de foame, alții nu au ce avem noi.

Un tanar de 20 de ani din orasul Leova a fost retinut de politistii moldoveni si a recunoscut ca a ucis o femeie in statia de troleibuz din cauza ca nu avea bani si a vrut sa ii ia iPhone-ul. Crima a avut loc pe 20 noiembrie, in dimineata acelei zile un trecator anuntand ca in apropierea Garii Auto de Sud a fost gasit cadavrul unei femei. (sursa)

Țin minte o schemă din cartier: când băieții aveau nevoie de bani să bage în venă se duceau la magazinul foto și așteptau afară. Cel puțin jumătate dintre oamenii care ieșeau de acolo se uitau la pozele pe care tocmai le scoseseră, nu erau atenți la ce e în jur. Băieții alegeau femeile, le dădeau un brânci și le smulgeau geanta sau portofelul. Era atât de simplu, de rapid și de surprinzător încât făceau asta inclusiv puștani de 14 ani. Femeia ieșea, pozele în mână, portofelul tot acolo, bucuroasă să vadă pozele familiei și…bang…într-o clipă era trântită la pământ și rămânea fără portofel.

Așadar, ca regulă generală: uitați-vă în jur înainte să scoateți din buzunar portofelul sau telefonul sau mp3-playerul sau camera foto. Obișnuiți-vă să faceți asta tot timpul, chiar dacă e zi și sunteți într-o zonă sigură.

Apoi, evitați să scoateți la vedere obiecte de valoare dacă sunteți singuri pe stradă într-o zonă necunoscută, prost luminată sau în care nu vă simțiți în siguranță.

Uitați-vă ce se întâmplă în Brazilia, când tineri care nu au ce mânca ies la furat:

Tags:

Related posts:

Leave a reply