Se spune că toți prepperii vor să vină un dezastru…

 • 23 decembrie 2017

…de obicei pentru a-și valida pregătirile și pentru nu avea senzația că se pregătesc în zadar.

Dar nu e chiar așa. M-am gândit de câteva ori la asta și unul dintre motivele pentru care vreau să avem parte de niște mici dezastre este că oamenii au uitat să își apere pielea. Nu mai sunt atenți când merg pe stradă sau când sunt la volan, au uitat să aibă grijă de ei și (măcar) de familia lor și tot așa. Poate avem nevoie de o pană de curent de câteva zile să ne dăm seama ce se întâmplă cu noi. Poate avem nevoie să rămânem înzăpeziți cu mașina câteva ore undeva, poate așa realizăm că nu avem de toate în mașină. Poate avem nevoie să se defecteze mașina sau trenul în care suntem și să rămânem izolați în câmp pentru a găsi importanța unei sticle de apă. Și tot așa…

Pentru că nu învățăm nimic din experiențele altora. Vedem mașini derapate pe gheață în fața noastră, dar nu încetinim. Vedem barierele alea de beton zgâriate la Perșani și nu încetinim. Vedem balustradele rupte și iar ne vedem de ale noastre.

Dacă nu pățim o nasoală, nu ne dăm seama de pericole.

Tags:

Related posts:

3 Comments

 1. Mihai · 23 decembrie 2017

  Am ajuns sa ma gandesc ca oricat de pregatit ai fi, de fapt nu esti pregatit pentru nimic, poti doar sa ai noroc sa vina necazul potrivit pentru tine. Mie personal nu imi mai este frica ca mor, ci ca scap! Parerea mea este ca iti trebuie dezastrul potrivit pentru tine. Daca nu, Dumnezeu cu mila!

 2. supravietuire A-Z · 23 decembrie 2017

  Doamne fereste de un dezastru, dar unul mare, unul de ala la care specialistii apreciaza ca in primele trei luni vor muri 60% iar intr-un an peste 90% dintre oameni, ca sa-mi demonstrez ce prepper bun sunt, fiindca nu cred ca sunt. In schimb cred in minuni. Exista povesti despre experti in tehnici de supravietuire, din aia care ii invata pe altii ce si cum sa faca, si care au murit in misiuni banale pentru ei. Au fost in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Pe unul a cazut o bomba trimisa de ai lui din echipa de sprijin, altul a murit adapostindu-se langa un zid pe care echipa lui il minase si care a cazut peste el. Chestie de noroc. sau de bafta, soarta, sansa, credinta si cate zile ai. Pentru ca non-prepperi au supravietuit miraculos in situatii cand teoretic nu aveau nici o sansa.
  S-aveti un craciun frumos si un an nou luminos.
  Pace.

 3. LI · 23 ianuarie 2019

  interesant articolul

Leave a reply