Sunteți pregătiți pentru o evacuare de urgență?

 • 9 decembrie 2017

În Frankfurt a fost descoperită o bombă și 60.000 oameni au fost evacuați. În Lille, 200 oameni au fost evacuați din cauza unei bombe artizanale. În Pitești, din cauza unei macarale care stătea să cadă au fost evacuate câteva blocuri cu oameni. În California, din cauza focurilor.

Fazele astea mi-au dat de gândit: ce aș lua cu mine dacă ar trebui să părăsesc casa rapid pentru câteva ore sau câteva zile?

 1. cei doi rucsaci, unul de 18 litri, unul de 40 litri, pentru a putea pune în ele ce avem de cărat.
 2. acte în original. pașapoartele, buletinele de identitate, actele casei, toate sunt puse în același loc, pot fi luate repede din cutia antifoc în care se află.
 3. rezervele de bani din casă, care sunt ascunse în diverse locuri.
 4. trusa de prim ajutor.
 5. sticle de plastic pentru apă. s-ar putea ca apa să fie la robinet sau la butoi, o sticlă de plastic cântărește prea puțin pentru a fi ignorată.
 6. un cuțit, un topor, un fierăstrău pliabil. să fie.
 7. tacâmuri. avem spork-uri pentru fiecare membru al familiei.
 8. haine potrivite pentru vremea de afară. dacă mergem iarna, izmene pe dedesupt și/sau pantaloni dublați, mănuși groase, geci, bluze groase, căciuli…
 9. saci de dormit. toată familia are saci de dormit de toamnă-iarnă. chiar dacă vom sta la cineva, poate nu au pături pentru toți.
 10. cabluri de încărcat telefoane, pentru că nu se știe unde vom sta și o priză mai găsești, dar nu găsești mereu încărcător.
 11. lanternele frontale cu baterii de rezervă. am una în trusa de prim ajutor, dar mai am două în casă, nu strică.

Am făcut socoteala, în mai puțin de 10 minute sunt gata cu pus totul în rucsaci.

O altă listă aici.

 

Tags:

Related posts:

12 Comments

 1. Ciprian · 9 decembrie 2017

  O combinatie intre lista de aici si lista asta https://imgur.com/a/KEQwb ar merge printat si pusa undeva la vedere, usa de la intrare…
  Ce caseta anti foc ai?

 2. cetățean arădean · 9 decembrie 2017

  Ceva plasturi, pansament și ceva medicamente uzuale, poate și o baterie externă pentru încărcat telefoane, poate și o lanternă de buzunar, nu ar strica și o lanternă – felinar cu dinam, pe telefoane nu ar strica să fie instalate hărți care funcționează și offline, ceva de mâncare: ușor și energizant … dacă evacuarea se face cu auto personal atunci lista ar fi mai lungă

 3. roprepper · 9 decembrie 2017

  plasturii și pansamente sunt in trusta de prim ajutor.
  lanterna e frontală.
  de hărți n-ai nevoie, că nu pleci in pădure.

 4. cetățean arădean · 9 decembrie 2017

  când pleci de acasă și nu ști exact unde pleci parcă mi-ar place să știu cum mă pot orienta

 5. VON · 11 decembrie 2017

  Asta chiar e o glumă bună!
  Ne inducem genul ăsta de idei cum că facem şi dregem şi ne echipăm şi ne pregătim cu toate pentru de toate … şi totul e un mare fâs ! Genul de „evacuare de urgență” în România nu durează mai mult de 12-24h … iar „evacuații” aleg să se ducă pe la rude şi prieteni pentru că autoritățile chiar NU sunt pregătite pentru aşa ceva şi nici nu au viziunea, planificarea,logistica şi spațiile necesare. În cazul unui dezastru MAJOR (EMP, pandemie, 9.5 Richter la nivel național …), nu tâmpenii d-astea … atunci autoritățile chiar vor fi depăşite, ne vom trezi într-o situație pe care americanii o numesc WROL (without rule of law) … şi atunci …fortes soli superstites sunt… Însă …dacă autoritățile vor avea puterea de răspuns atunci se va institui starea de necesitate şi până la decretarea legii marțiale nu va fi decât un pas. Adio prepping pentru că totul ca fi rechiziționat plus că indivizii ăştia sunt de ceva vreme în atenția instituțiilor „abilitate” iar atunci vor fi victime sigure…
  Până atunci însă … mult succes !

 6. Tizu' · 11 decembrie 2017

  Peisajul din a doua poza este in Romania?
  Daca da, cam pe unde?
  Mersi.

 7. roprepper · 11 decembrie 2017

  bulgaria, peșterile alea dubioase de pe lângă ruse.

 8. supravietuire A-Z · 12 decembrie 2017

  buna tema.
  lucrusoarele alea trebuie puse din vreme in rucsaci ca sa poti sa-i iei de unde i-ai ascuns si sa iesi din casa in 2-3 minute, nu sa incepi sa aduni din amintiri lucrurile de care ai nevoie dupa ce a sunat alarma, fiindca lista sigur n-o gasesti cand ai nevoie de ea. si rucsacul facut poate fi testat la greutate si volum, sa vezi daca il poti ridica de jos, poate renunti la unele chestii si pui altele, poate redistribui. nu de alta dar poate trebuie sa alergi cu el in spate si ar fi imposibil daca cari un dulap cu bretele. si unele lucruri trebuie sa fie la purtator, prin buzunare fiindca e foarte posibil sa fii fortat sa-ti abandonezi rucsacul ca sa poti fugi mai repede.
  daca e sa trebuiasca sa pleci cu masina, fiecare minut intarziere inseamna mii de masini adunate pe drum care la un moment dat se vor opri.
  o motoreta sau o bicicleta ar fi o solutie alternativa de deplasare.
  si da, autoritatile sunt depasite de situatiile catastrofale oriunde in lume in primele 12-24 de ore unele, altele mai multe zile.
  asa ca pana vine cineva sa te ajute, ajuta-te singur.
  acum cateva zile primaria a facut testul de functionare a sirenelor comunale. sunau sinistru. m-a trecut un fior gandindu-ma la modul serios ce as face daca alarma ar fi reala. de atunci ma gandesc si bag in rucsaci. testul asta de functionare a alarmelor se face lunar. nu stiu de ce. e o mare idiotenie. daca va fi o alarma reala lumea va crede ca „iar fac aia proba la alarma” ca in povestea cu lupul la oi.

 9. roprepper · 15 decembrie 2017

  sigur n-o gasesti cand ai nevoie de ea

  dacă ești amețit și împrăștiat, sigur nu ești prepper.

 10. Octavian · 15 decembrie 2017

  @Suprav a-z
  Nu cred că e o mare idioțenie. Te face să te gândești la rucsac și în caz de ceva real, alarmele ar suna non stop!
  Eu îmi uit foarte des everyman-ul și mă supăr.
  În altă ordine de idei, nu uita niște mănuși de lucru: https://ro.sportsdirect.com/dunlop-pro-work-gloves-634035?colcode=63403590 sau astea https://ro.sportsdirect.com/dunlop-mechanic-gloves-634032?colcode=63403290

 11. roprepper · 15 decembrie 2017

  cu mănușile e aiurea, eu am palma foarte mare și găsesc rar mănuși mai mari de „10”, pentru că aparent toată lumea poartă 10. am luat unele de forjat mărimea 11, sunt extrem de incomode.

Leave a reply