Pregătiri mari și pregătiri mici

 • 15 decembrie 2017

Una dintre cele mai mișto faze cu prepperii este că, fiind atât de diferiți și de răspândiți, poți învăța câte ceva de la fiecare. Vă recomand și vă încurajez să vă lărgiți aria de interes urmărind tot felul de oameni pe Youtube, chiar dacă sunt în zone diferite de pe glob.

Dar e ceva ce nu reușesc să înțeleg, în special la prepper-ii români: concentrarea pe dezastre mari. Sunt oameni care se pregătesc sau care iau în seamă doar calamități sau alte tipuri de dezastre mari. Atât.

Se oprește apa două zile pe stradă? Nu contează, nu merită să te pregătești pentru așa ceva! Zombie Apocalypse e singura amenințare care trebuie luată în seamă! Ce prostie, cum să te pregătești pentru oprit apa?!

E teribil de trist, pentru că de obicei sunt și guralivi și reușesc să enerveze sau să deprime oamenii din jurul lor.

Nu mă înțelegeți greșit, nu neg oamenilor dreptul de a se pregăti pentru ce vor ei, dar mi se pare stupid și contraproductiv să te pregătești doar pentru război, nu și pentru incidente mai mici. Care sunt, într-o ordine oarecare: sistarea temporară a utilităților, șomaj, incendii (acasă, la serviciu, în autobuz), accident auto (inclusiv defectarea automobilului). Astea trebuie luate în primul rând în considerare, nu război sau zombie.

 

Tags:

Related posts:

6 Comments

 1. Octavian · 15 decembrie 2017

  Atitudinea asta se vede si in sistemul medical romanesc. Problemele mici sunt tratate superficial fata de cele de urgenta: daca faci scolioza, kineto e un moft, cand iti rupi spatele din cauza ei, vai, vai! cum s-a ajuns la asa ceva?

 2. supravietuire A-Z · 18 decembrie 2017

  Poate ca cei care se gandesc la dezastre mari au rezolvat problema dezastrelor mici, cum ar fi intreruperea utilitatilor 3 sau mai multe zile, adica sa ai in casa cateva bidoane de apa, cateva conserve si mancare uscata, niste lumanari, un primus, medicamentele de uz curent,bani cash, o canistra-doua de combustibil , sa stii unde este cea mai apropiata fantana si altele de astea. In ceea ce-i priveste pe romani, noi nu trebuie sa fim prepperi, suntem popor credincios, pe noi ne apara Dumnezeu.

 3. Vlad · 20 decembrie 2017

  Bine spus.
  ”Pentru oameni limitați, există o lume limitată„

 4. pvladc · 20 decembrie 2017

  incidentele mici gen incendii nu sunt cu nimic mai putin periculoase decat un razboi, cutremur, etc.
  spre exemplu eu as pune cutremurul sub incendiu.

 5. Dragos Mone · 24 decembrie 2017

  Ma gandeam sa iau un extinctor auto sa il tin in casa. Mai ales acum ca am bradul impodobit si copil mic. Cred ca e o idee buna.

 6. roprepper · 25 decembrie 2017

  ia unul de 2-3 kilograme, nu e mare diferența de preț, și, in caz de ceva, e mult mai bun.

Leave a reply