Cuțit Light My Fire FireKnife cu amnar

 • 24 martie 2018

După ce mizeria de Classic 612 a ruginit după ce a stat o noapte afară și nu i-am mai scos față cu unelte normale, am căutat altceva. 87 lei mai târziu, FireKnife, o colaborare între Mora, un producător de cuțite, și Light My Fire, un producător de accesorii de camping. Cuțitul e un Mora Companion cu amnar. Același oțel inoxidabil (Sandvik 12C27), același mâner învelit în cauciuc pentru o prindere mai bună.

Este teribil de ușor (94 grame) și de ușor de mânuit. Teaca este simplă, se poate prinde la curea sau la pantaloni, are scurgere pentru apă.

Amnarul este excelent, scoate niște scântei incredibil de puternice și nu ai nevoie de mai mult de 2 pentru a aprinde focul cu el.

Ce am schimbat: am tăiat un pic sfoara care prinde amnarul, că e prea lungă pentru mâna mea (mână mică, degete lungi).

Pentru 86 lei, e un cuțit excelent.

Tags:

Related posts:

9 Comments

 1. Richard · 24 martie 2018

  Sa-l stapanesti sanatos.
  Eu il am de vreo 9 luni si sunt multumit de el. Mi-ar fi placut sa fie amnarul putin mai lung si mai gros dar ii ok si asa.
  Am “furat” ideea de la tipul asta (https://www.youtube.com/watch?v=9DoB9dWpVpc) si i-am adaugat un recipient impermeabil in care am bagat un OB imbibat in ceara.
  Pentru iesirile in natura este cutitul perfect, cel putin pentru mine. Usor, amnar in maner, otel inoxidabil si taie ca un mora :)
  Numai bine.

 2. Richard · 24 martie 2018

  Separat am vreo 3-4. Ultimul venit acum 2 zile de aici https://www.youtube.com/watch?v=GNgH3qFTFIE

 3. VON · 24 martie 2018

  Pentru nişte bănuți în plus poți să-ți iei un F1 de la Fallkniven. Inițial eram şi eu prins de ideea că un cuțit e un cuțit, indiferent cât costă, cheaper the better… Am avut un Mora Companion dar când l-am înlocuit cu F1 … am zis că nu e adevărat! Puțină răbdare şi economie la bănuți iar diferența va fi mai mult decât satisfăcătoare.

 4. Richard · 24 martie 2018

  F1 este mai greu. Cand ai un rucsac plin cu detoate, vrei sa fie cat mai usor.
  Sta prafuit pe un raft. A trebuit sa-l iau putin la pila pe spate sa-i fac un unghi drept sa-l pot folosi cu amnarul plus ca este si mult mai gros.
  Nu zic ca nu este un cutit bun.

 5. roprepper · 24 martie 2018

  man, compari un cuțit de 80 lei cu unul de 680 lei? pe bune?
  și ce faci cu el de 680 lei? serios acum…

 6. roprepper · 24 martie 2018

  Richard, e mișto ce a făcut tipul ăla, dar mi se pare foarte overkill. amnarul e amnar, lumea caută să fie util, nu să fie frumos.

 7. VON · 25 martie 2018

  Nu compar un cuțit cu altul… vorbeam de performanță, încrederea în capacitățile/performanța de tăiat, rezistență la abraziune, corodare, ş.a.m.d.
  Zicala “suntem mult prea săraci să ne cumpărăm lucruri ieftine” ar trebui să se aplice pe această nişă …prefer să rămân noapte pe munte sau oriunde altundeva cu un F1, nu cu un Mora
  @Richard … F1 nu este greu iar diferența între el şi orice Mora este insesizabilă … bine dacă ai 1m50cm şi 45 de kg cu bocancii-n picioare s-ar putea să o simți…
  Nu înțeleg unde ai lucrat cu pila pe spinarea lamei? F1 vine în unghi drept pe spinare iar aprinderea amnarului este o joacă de copii…
  În concluzie… lucrând cu Mora, lucrând cu F1, dacă le-aş pierde pe amândouă sigur nu mi-aş mai cumpăra o Mora din nou.

 8. bazu · 8 iunie 2018

  Mora Companion, indiferent de otel, este deja un clasic. Singurul care nu imi place este Companion HD, 3,2 mm in lama e prea mult. :-)

Leave a reply