Cum alegem un topor bun

 • 21 octombrie 2016

Fie că îl aveți în mașină sau în debara pentru grătar sau îl folosiți prin curte, un topor e util și nu strică să aveți unul la îndemână.

Nu vă recomand mărci, dar vă indic după ce să vă uitați când alegeți unul:

 1. Toporul să fie introdus în coadă prin partea de jos, pentru a minimiza posibilitatea să scape. Asta e principală problemă a topoarelor, scapă din coadă fix când ai nevoie de el mai mult. Sau să fie turnat cu tot cu coada.
 2. Evitați topoarele subțiri, care au prea mult fier până la tăiș. Când trebuie să îl ascuțiți, veți observa că se ascute greu și ineficient (mai ales dacă folosiți un flex pentru asta) și are tendința să se ciobească foarte repede, chiar și de la lemn mai tare.
 3. Dacă dați 30 lei pe un topor, 30 lei valorează.

Uitați-vă la poza de mai jos: cel din partea de sus a pozei e greșit din ambele puncte de vedere, dar e cumpărat pentru că e 35 lei. Sigur, de banii ăștia nu îl poți folosi mai mult de un an. Unul de acest tip a rezistat la două ieșiri.

 

topor

Tags:

Related posts:

7 Comments

 1. bogdan · 10 februarie 2017

  Îmi place mult ce postezi! Scurt,la obiect,practic. După sfaturile date,m-as opri pentru început la toporișca hecht. Deocamdată nu folosesc toporișca decât când plec în camping ori la o ieșire de grătar. Nu folosesc intensiv. Am găsit și site-ul firmei hecht în România, dar nu vad vreo opinie,ceva pe youtube. Vad ca sunt cehi,ceea ce îmi da încredere, au multe firme bune de outdoor.

 2. roprepper · 10 februarie 2017

  eu am niște foarfeci de la ei (de crengi și de vie) și sunt bune ca raport calitate preț, în 3 ani nu s-au uzat deloc.

  mulțumesc de aprecieri.

 3. bogdan · 10 februarie 2017

  Am văzut ca intr-o lista de kit esențial de ieșire în natura,era trecut și acest topor sugerat. Ai folosit? Pare copie după fiskars, chiar și aparatoarea.

 4. roprepper · 10 februarie 2017

  l-am văzut intr-un magazin, m-am jucat cu el un pic, nu l-am folosit. da, e copie după fiskars.

 5. bogdan · 10 februarie 2017

  Singurul lucru care ma face sa nu comand pe net,este ca una arata în poza, alta e în realitate. Fiskars găsești oriunde, l-am ținut în mana,e fain lucrat. Eu sunt din Iasi, dar peste doua săptămâni ma duc la București. Poate găsesc vreun distribuitor pe acolo.

 6. roprepper · 10 februarie 2017

  poți comanda una și returna dacă nu iti place. așa e cu magazinele online.

 7. supravietuire A-Z · 12 mai 2017

  Bun site, util, frumos, practic. Pentru pasionati. M-am abonat.

Leave a reply