3 idei de pregătire

  • 29 iulie 2017

Pentru urgențe mai umane decât cataclisme, gen inundații, pierderea locului de muncă și altele:

  1. rezerve de mâncare. carne prin congelator, borcane cu murături și gemuri…
  2. combustibil în rezervorul mașinii, pentru că nu se știe când ai nevoie.
  3. un stil de viață cât mai sănătos.

 

Related posts:

8 Comments

  1. pvladc · 29 iulie 2017

    1. chiar daca locuiesc intr-un apartament mic de bloc cred ca am in casa mancare pentru cel putin doua saptamani ptr toata familia (3) in orice zi a anului. si nu sunt prepper, sunt doar dezordonat/aiurit.

    hai sa fac un inventar aproximativ cu ce am chiar acum in casa:
    legume/fructe ptr 3-4 zile, 4 pachete de paste plus unul inceput, 3 pachete 500g de orez, malai/faina – incepute, un pachet si ceva de bulgur, 1 pac. fasole uscata, cateva conserve de rosii (home made), dulceata/gem (peste 10 borcane ca nu le prea mancam), sirop, compot, tuica, 2 conserve pate, fulgi cartofi :|, aprox. 8-10 kg de carne in congelator (porc, gaina, vita, ied, peste), seminte (dovleac, floarea soarelui,), 500g muesli, 3-400g cafea boabe, ceaiuri pentru 2 ani no joke :)))), cate jumatate de pachet de orz, grau, hrisca, branza si iaurt in frigider ptr 2-3 zile, mancare gatita, mustar, paine ptr o o zi, altele.
    daca as locui la casa cred ca as avea mancare pentru 6 luni :)))

    2. aici e buba – imi place sa golesc rezervorul

    3. nimeni nu e perfect

  2. roprepper · 30 iulie 2017

    asta cu rezervorul mi se întâmpla și mie, de obicei când iau o mașină nouă, să văd cât consum pe lună.

  3. Haivas · 31 iulie 2017

    Alimentele ar trebui „rulate”. Orezul de ex. poate face niște gărgărițe, dacă stă prea mult. Ar trebui verificat la anumite perioade și consumat, înlocuit cu alt stock. La fel și la mălai, griș, făină.

  4. Singur pe lume · 4 august 2017

    Scapi usor de gargarite cu cateva frunze de dafin sau catei de usturoi.

  5. Flowerpower · 5 august 2017

    Interesant. O sa aplic cu siguranta

  6. nacele · 21 august 2017

    Chestia cu rezervorul mi se pare cea mai importanta

  7. Octavian · 21 septembrie 2017

    Cred că postul intermitent este cea mai bună metodă de prevenție privind mâncarea. Dezvoltă reziliența și voința.
    În general sunt 5 luni vegan și 7 luni pesco-vegetarian. După prima etapă de slăbire, acum nu mai reușesc să scap de kilogramele în plus în timp ce consum 1700 kal. în loc de 2500.
    Ce am observat este că în general persoanele omnivore mănâncă extrem de mult! Reglează din pâine ca nebunii etc. .

  8. Gicu · 16 ianuarie 2018

    @ pvladc
    Nu este vorba de cat de gospodar esti – felicitari ! In momentul in care v-a trebui sa-ți folosești resursele , vei constata ca nu ai nici un fel de energie ( electrica , calorica , samd ) si nici o sursa de apa sigura ….doar atât . Deci ce mai gatesti ? Îți trebuie in principal un recipient ( mare ) pentru apa ,de gatit , consum ca atare si pentru igiena – toaleta ( wc ) . Ești de acord ? Pentru folosința comună , apa trebuie sa fie trecută printr-un sistem de purificare , de gen Katadyn , Lifestraw , Aquafor….altfel o diaree puternica e de așteptat…apropos , ce medicamente ai pastrat…e o altă intrebare ? Bun , ajungem si la sursa de energie , calorica….Ce ai in acest sens , de folosit in apartament…balcon ? Ai nevoie de o sursa binară , alcool – benzina și pentru biomasa – lemn si subprodusele sale . Deci problema este foarte delicata …….am incredere ca vei reusi sa te pregatesti si cu aceste ultime ” chestii ” , nu-i asa ? O seara buna sa ai !

Leave a reply