Soluții pentru mașină când vine grindina?

 • 20 iunie 2019

Urmăresc un canal de FB numit Severe Weather Europe, unde sunt frecvent puse poze cu grindină de mărimea unui bulgăre. Și am văzut că în unele zone se trimit alerte când e vorba de grindină atât de mare și atât de nasoală.

M-am gândit la soluții, pentru că Youtube nu prea mă ajută cu ceva concret. Am niște cutii mari de carton pliate, le pot arunca foarte repede pe mașină. Mai am și o bucată de mochetă, rămasă prin beci, și ea e bună. Peste pun o prelată și cred că rezistă la grindină moderată.

O soluție mai bună ar fi să bag mașina în curtea vecinilor, nici ei, nici eu nu avem garaje, să bat 4 stâlpi din ăștia în pământ, de ei să prind cu șuruburi niște pari de 3 metri înălțime și să încropesc o structură mai solidă. Dacă se va anunța grindină puternică, așa voi face.

 

Tags:

Related posts:

8 Comments

 1. MP :) · 20 iunie 2019

  Cred ca solutiile alea de gen umbrela pentru masina sunt bune ca idee, dar nepractice – scumpe si incomode. Cine merge cu aia continuu sa ii vajaie si sa il incetineasca?
  O solutie mai acceptabila o vad cu 1-2-4 LazyBag. Se umfla imediat si fac fata la grindina.
  Sau sa se inventeze unul pe marimea masinii, dar tot genul asta de umflat rapid.

  Partea proasta e cand nu esti langa masina si nu ai garaj/adapost.

  Si/sau CASCO, cine isi permite.

 2. Claudiu · 20 iunie 2019

  cand esti acasa mai ai o varianta-doua la dispozitie. Trebuie luat in calcul ca, de obicei, se intampla foarte repede. De cele mai multe ori grindina bate din lateral, daca iti aduci aminte de treaba asta sa pui botul masinii in directie opusa vantului ca sa iti protejezi parbrizul, e bine. Eu la ultimele vijelii am uitat complet de masina. Din fericire nu au venit cu grindina.
  Nu-i rea ideea cu prelata si tarusii. Daca pui cateva scanduri intre masina si prelata ca sa ridici prelata sa nu atinga masina, prelata va amortiza mai bine loviturile de grindina.

 3. roprepper · 20 iunie 2019

  am niște pari de 3 metri, îi pun în picioare și deasupra și, dacă mașina are 2 metri, am juma de metru stânga dreapta în ambele părți.

 4. Edi · 21 iunie 2019

  Cand e vorba de rapid si de incropit din orice…de obicei grindina vine rapid si cand nu te astepti.

  Sac de dormit, patura, plapuma, orice material mai groscior…rucsac, folia izolatoare de parbriz.

 5. roprepper · 21 iunie 2019

  de obicei se anunță când e din aia gravă. de asta mă gândesc că am timp să mă pregătesc.

 6. Haivas · 26 iunie 2019

  Eu nu am nimic pentru situația asta. Cred totuși că ar avea loc să intre în foișor. Macar o bună parte din mașină! :)

 7. Andrei · 28 iunie 2019

  Cea mai buna varianta este aceea cu structura usoara pe patru stalpi.Pina apuci sa pui cartoanele si prelata asta daca reusesti pe ploaie si vant puternic s-ar putea sa fie prea tarziu.Plus ca daca nu esti acasa cine se ocupa ? Daca te prinde grindina pe drum insa…asta e o intrebare interesanta.Ar exista niste huse-prelate antigrindina dar nu cred sa reziste la diametre mari.

 8. claudiu barciuc · 13 august 2019

  Furtuna vine de obicei cu vant puternic si tot cea ce pui pe masina, daca nu este bine ancorat, zboara. Acelasi lucru se poate intampla si cu prelata pe tarusi. De ce nu mai bine, daca ai curte, sa pui tarusi si sa-i acoperi cu plasa metalica de garduri cu ochiuri mici care sa opreasca gheata.

Leave a reply