GearPorn sau goana după cât mai multe obiecte inutile

  • 21 octombrie 2016

Există o categorie specială de prepperi: ăia care cumpără obiecte pentru a se lăuda cu ele. Unii cumpără obiecte frumoase și scumpe, alții se laudă cu colecția lor de obiecte care nu au văzut deloc acțiune, alții pur și simplu au bani de aruncat.

Oameni care cumpără cuțite de 640$ și le țin în vitrină. Oameni care cumpără topoare suedeze, topoare făcute să vadă acțiune, pe care le țin învelite în mătase, să nu se strice.

Inițial mă uitam cu curiozitate la oameni și la aceste obiecte, acum mă uit cu milă la oameni și cu indiferență la obiecte.

Pentru că, de obicei, pentru fiecare produs high end, există o variantă aproape la fel de bună, dar de 5 ori mai ieftină. Nu îmi permit să dau 160$ pe Grandfors Bruks, dau 40$ pe Fiskars X11 și când se strică, după doi sau trei ani de tras de el, îmi iau altul. Nu îmi permit un Benchmade de 100€, îmi iau un Mora de 12€ sau îmi iau 4 ca să am de rezervă.

Point is, nu vă luați obiecte frumoase, luați-vă obiecte utile. Raționați cumpărarea lor prin cum le veți folosi și cât de folositoare sunt. Mă uitam la un nene la o ieșire cu corturile, avea un ditai cuțitul SOG, care îl incomoda la curea și care era greu și inutil. Un Gerber de 30 lei făcea același lucru și avea doar 200 grame.

Nu am neapărat ceva împotriva cuțitelor mari, am ceva împotriva obiectelor nefolositoare. De ce să dau banii pe ceva ce nu folosesc? Ca să mă laud? Cui îi pasă?

Nimănui. Nevestei, eventual, că se uită la cuțitele tale și ale ei din bucătărie nu taie.

 

cutite

Tags:

Related posts:

1 Comment

  1. Xander · 17 septembrie 2017

    Colectionarea acestor obiecte nu are nici o legatura cu folosirea lor. Pur si simplu esti colectionar :-) Eu si colectionez dar binenteles folosesc cutite gen Mora sau Opinel pentru operatiuni de zi cu zi ;-)

Leave a reply