Câți bani cheltuim pe lună?

  • 21 octombrie 2016

Am început la un moment dat să notăm cheltuielile casei. Cât costă gazul, cât costă curentul, cât costă mâncarea. După care am început să reducem din cheltuielile care ni se păreau prea mari. Fiind amândoi educați, cu slujbe bune, ne placem să mâncăm bine, să bem bine, să trăim confortabil.

Cheltuielile noastre însumau 6.000 lei lunar, fără rata la casă (~1.000 lei). După ce am achitat casa, am calculat din nou și am început sa reducem acolo unde se putea.

Am început să cumpărăm mai puțină mâncare, pentru a arunca mai puțină mâncare stricată. Da, mergem mai des la magazin după carne și alte perisabile, dar economia este consistentă. Cumpărăm alimente cu atenție la ambalaje. Cumpărăm vrac.

La finalul celor 3 luni în care ne-am echilibrat cu cheltielile, am redus de la 6.000 lei la 2.500-3.500 lei pe lună cheltuielile casei. Uneori începe școala, alteori ne cumpărăm haine, dar aici suntem. Asta înseamnă că punem bani deoparte, ne vom cumpăra o mașină mai bună/nouă/trainică și vom putea investi în noi și plăcerile noastre.


E important să ai o rezervă de bani. Se sparge un dinte, se strică mașina, se sparge acoperișul, sunt o mulțime de evenimente neprevăzute care intervin și strică pacea familiei.

Nu ne ferim doar de pericole fizice.

pregatiri7

Tags:

Related posts:

Leave a reply